Har du prøvet at ramme idealvægten, blot for at ende ud i frustrerende yo-yo slankekure, der kun har kortvarig virkning? Så er du ikke den eneste!
Rigtig mange mennesker, især kvinder i 20erne, 30erne og 40erne, kæmper med vægten. De fleste af os drømmer om at smide de ekstra kilo på sidebenene, ikke kun for udseendets skyld, men også for at få det bedre med vores krop og blive mere sunde. Mange af problemerne handler om mindset. Hvis din slankekur føles som en sur pligt, som du skal slæbe dig igennem, så bliver resultatet derefter. Det bliver sjældent til et varigt vægttab, for når slankekuren er slut, har du ikke for alvor ændret de vaner, der fik vægten i vejret til at starte med. Derfor ryger vægten hurtigt tilbage til start, når den kedelige ”pligtkur” er overstået.

Motivation og nye vaner

Når det gælder sundhed og vægttab, handler det om vaner og motivation. Måske er du motiveret til at tabe dig og leve mere sundt, men hvis du kun går på slankekur eller begynder på et intenst, men kortvarigt træningsforløb, så hjælper det ikke i længden. På et eller andet tidspunkt tager de gamle vanemønstre overhånd, fordi du ikke har erstattet dem med nye. Det tager lang tid for hjernen at slippe indgroede mønstre, og er du ikke rustet med beslutsomhed, glæde og et ønske om at skabe nye, sundere livsmønstre, så kommer du bare ikke så langt.

Hemmeligheden bag et varigt vægttab er at ændre din livsstil. Du skal bare ikke lave radikale ændringer fra dag 1, for så kan du være næsten sikker på at fejle. I stedet bør du lave dit forarbejde, lægge en plan for kostændringer og træning, men på en måde, der ikke fra starten forsøger at introducere radikale ændringer i hverdagen. Dine ændrede spisevaner og motion skal tilpasses hverdagen, ikke omvendt. På den måde kan du gradvist ændre din livsstil og stadig fastholde din motivation.

Vægttabsninja – din personlige slankecoach

En kostvejleder og personlig coach kan hjælpe dig med at lægge et forløb for dit vægttab og motivere dig til at fastholde beslutsomheden, styrken og glæden undervejs. Er du interesseret i et vægttabsforløb med personlig sparring, kan du her læse mere om, hvad jeg kan tilbyde. Du kan også kontakte mig direkte via telefon eller ved hjælp af kontaktformularen og blive klogere på forløbet hos Vægttabsninja.