…og du kan skrive den om!


Vi har alle en historie. En historie som er blevet formet af vores familie, skolekammerater, lærere, venner, kollegaer og ikke mindst os selv.

Den historie vi hver især bærer rundt på, danner grobunden for den måde, vi agerer på dag efter dag, måned efter måned, år efter år. Selve historien vil være vidt forskellig fra person til person. Der findes ikke to identiske historier. Alle historier er personlige! Til gengæld vil essensen, selve temaet, af de forskellige livshistorier hos de mennesker, som oplever at have svært ved at lykkes med deres projekter, ofte lyde bekendt:

  • Jeg er ikke god nok, og har aldrig været det
  • Jeg har altid været tyk, og kommer til at være det resten af mit liv
  • Jeg vil aldrig kunne leve op til min bror eller søster – jeg vil altid være mindre værd
  • Jeg vil aldrig kunne leve op til mine forældres forventninger – jeg er en fiasko
  • Jeg er fanget i det her lortejob for tid og evighed – ingen vil have mig
  • Jeg er dømt til at leve alene resten af mine dage – ingen vil have mig

Ikke særlig opløftende historier!

Det er blot en historie
MEN… hos mindsetperformanceinstitute.com anskuer og italesættes det ganske enkelt: ”It’s all just a story!” Det ER bare en historie. Og hjernen TROR på de historier, vi fodrer den med. Særligt hvis det er historier, den har hørt ’igen og igen… og….’ som Simon Kvam ville have sunget det.

Disse historier fortæller vi os selv hver dag, flere gange om dagen. Her bliver vores underbevidsthed en stor og farlig medspiller (eller modspiller), da den kører i baggrunden non-stop og ubarmhjertigt bekræfter vores inderste tanker, uden at vi faktisk er klar over det. Vi har plantet et program, og det kører på repeat.

Og da krop og hjerne kritikløst tror på ALT, hvad vi fordrer den med, fysisk og mentalt, vil dette program, denne historie afspejle vores actions – vores daglige handlinger. Af og til kommer disse tanker endda op på det bevidste niveau i den tænkende hjerne, når vi siger til os selv: ”Jeg er heller ikke god nok, jeg vil altid være tyk, osv…)”. Og så bliver reaktionen derefter.

The good news
Det hele ER bare en historie. Historier er opdigtede fortællinger. Og historier kan skrives om. Dermed ikke sagt, at man ikke har haft det svært gennem livet: mobning, undertrykkelse, misbrug i familien, kastebold som barn i et traumatisk skilsmisseforhold… alt dette kan naturligvis ikke skrives om. Men det kan vores mentale håndtering af alt det dårlige. de efterfølgende kapitler. Ganske i tråd med muligheden for at vælge alternative slutninger på filmen i takt med at DVD’en i sin tid så dagens lys. Ikke tilfreds med den oprindelige slutning? Fint, vi vælger en anden slutning – en vi har det bedre med.

It’s simple
Denne tilgang er SIMPEL. Det bliver faktisk ikke mere simpelt: ”Det er blot en historie. Skriv den om!”. Men simpelt er ikke nødvendigvis det samme som nemt. De simpleste ting i livet er ofte de sværeste at håndtere.

Mindsetperformanceinstitute.com opstiller følgende manuskriptguide i arbejdet med omskrivningen af din egen personlige historie: ”ABAT”

1) Accept: Her er du nødt til at acceptere, at det ”alt sammen blot er en historie”.

2) Bevidsthed: I det øjeblik, du accepterer, at det hele blot er en historie… hvad er da DIN historie? Er du BEVIDST om den? Kan du sætte ord på? Kan du fortælle den?

3) Ansvar: Tag ansvar for din egen sandhed. Ansvar = selvstændiggørelse. Du skal ikke bebrejde dig selv. Det er ikke det, det handler om. Du skal blot tage ansvaret for udviklingen af din historie, som du har skrevet den frem til i dag. Når vi tager ansvar, bliver vi bevidste, og når vi bliver bevidste har vi også mulighed for at ændre opfattelse og adfærd. Husk, at hjernen tror på alt, hvad vi fodrer den med.

4) Tilpasning: Hjernen tror på det, vi serverer for den: Skriv historien om!

– ”Skriv historien om? Jamen hvordan..?!?”

Mindset
Det er her vores MINDSET kommer ind i billedet. Den behandler vi i løbet de kommende dage. Til en start, prøv da at se, om du kan forene dig med punkt 1, 2 og 3. Og så tager vi fat på mindset’et.

Som Glenn Phibbs Fra Movement-Lab forklarer det så rammende: ”Et problem kan ikke løses af den samme bevidsthed, som skabte det i første omgang”.

Happy writing – og hæng på! 🙂

 

Del artiklen – klik herunder