Er du parat til at skrive din historie om? Er du parat til forandring? Ja?

OK… ACTION! 🙂

Forandring kræver at vi skriver vores historie om. At vi laver et nyt manuskript. Men forandring kræver også, at vi tager action. At vi handler. At vi GØR noget. Handling i form af små skridt, ét skridt ad gangen, hvis vi ønsker, at forandringen skal være varig.

Inden vi imidlertid kommer så langt, er vi nødt til at have gødet jorden for at frøet kan vokse: Vi må have forventningsafstemt med os selv. I det canadiske coaching firma, Precision Nutrition (PN), som er verdens førende medspiller inden for online coachinguddannelse med speciale i kostvejledning, lægges der vægt på, at man som kommende mønsterbryder har forventningsafstemt med sig selv, inden man kaster sig ud i sit forvandlingsprojekt.

Som i historiefortællingerne, hvor vores helt skal svare rigtigt på 3 spørgsmål for at få lov til at passere broen, således kan vi ligeledes stille tre spørgsmål – Er du:

  • Parat til?
  • Villig til?
  • I stand til?


Er du PARAT?
Er dit MINDSET præpareret? Er du i første omgang parat til at arbejde for forandring? Parat til at skrive din historie om?

På en skala fra 1-10, hvor 1=SLET ikke og 10=MAKS parat… hvor parat er du da? Tænk på tidligere projekter, du har søsat, og som endte med ikke at blive til noget? Hvor på skalaen lå disse projekter? Ifølge PN skal vi som udgangspunkt ligge på en 9’er eller en 10’er for at lykkes på længere sigt. En praksis som canadierne har baseret på titusindvis af klienter, og en påstand som jeg ud fra min egen praksis kun kan bekræfte rigtigheden af.

Det falske spørgsmål
Det spørgsmål vi brænder fingrene på, lyder som følger: Hvor parat er du til at gøre ALT, hvad der skal til LIGE NU for at nå dit mål om vægttab?

Av av av… ALT hvad der skal til? Fra og med i dag? Ingen kage… ingen fyraftenspilsner… ingen varm chokolade til min fætters fødselsdag… medbring egen mad i plasticbøtter, når logen skal samles… Er det en 2’er? Måske en 3’er? Det er her, de fleste vil lande, hvilket vil være ensbetydende med en kalkuleret 70-80% risiko for fiasko – allerede inden vi er kommet i gang.

Der er naturligvis også dem, der friskt melder en 10’er, og enkelte –ganske, ganske få- vil også slippe igennem nåleøjet, om ikke andet så for en stund. Langt de fleste (anslået op mod så mange som 95%) som forsøger sig med en såkaldt diæt eller slankekur, vil dog brænde ud efter relativt kort tid og falde tilbage i de gamle mønstre – for langt størstedelens vedkommende med renters rente og flere ekstra kilo på kroppen, end da man startede. Det er derfor mønstrene skal ændres. Derfor manuskriptet skal skrives om.

Stil dig selv det rigtige spørgsmål
Mindset’et skal være på plads fra starten, hvilket betyder, at du er klar til at tage ud på en længere rejse – længere end de typiske 12 uger, som de kulørte blade lover guld og grønne skove med- og du med det første skridt er på denne rejse parat til at lægge fortiden bag dig. Er du PARAT til at tage første skridt på denne rejse og passere broen over på den anden side? Kan du give den 9 eller 10 på skalaen?

I så fald: Træd ud på broen! Du har taget første skridt. Næste spørgsmål bliver dernæst: Hvor VILLIG er du til at arbejde for det?

KLIK HER og læs del 2 af 3: “Er du Villig?”

Del artiklen – klik herunder